Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

nike and C. Ronaldo


Τα Υποδήματα με την Υπογραφή του CR, τα οποία Συνδυάζουν τον Σχεδιασμό Υψηλών Επιδόσεων με ένα Ονομαστό Στυλ.
ΜΑΔΡΙΤΗ, Ισπανία (28 Οκτωβρίου 2010) - Ο διεθνής αστέρας του ποδοσφαίρου Cristiano Ronaldo παρουσίασε σήμερα μαζί με τη Nike τα υποδήματα CR Mercurial Vapor SuperFly II. Εμπνευσμένα από την εκρηκτική ταχύτητα και το άνετο στυλ του Ronaldo στο γήπεδο, τα CR Mercurial Vapor SuperFly II συνδυάζουν την καινοτομία υψηλών επιδόσεων και την κληρονομιά της στάμπας των υποδημάτων Safari της Nike.

Η Nike είχε αρχικά παρουσιάσει τη στάμπα στα υποδήματα Air Safari το 1987 και η αναπάντεχη αισθητική τους μεταμόρφωσε τον σχεδιασμό των αθλητικών υποδημάτων υψηλών επιδόσεων. Εκείνη την εποχή, ο Tinker Hatfield, πρωτοπόρος σχεδιαστής της Nike και πατέρας της σειράς Air Jordan, άρχισε να εξερευνά μη παραδοσιακά υλικά, σχέδια και χρώματα για να τα χρησιμοποιήσει στα αθλητικά υποδήματα και συνέλαβε την ιδέα της θρυλικής πλέον στάμπας με το δέρμα στρουθοκαμήλου.

Τα Air Safari, τα οποία είχαν κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, εξαντλήθηκαν σύντομα και απέκτησαν ένθερμους υποστηρικτές χάρη στο εντυπωσιακό σχέδιό τους. Τώρα, η ονομαστή στάμπα επιστρέφει - αυτή τη φορά στα πόδια ενός από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Η νέα στάμπα έχει κομψή όψη και τυλίγεται ολόγυρα στο υπόδημα και στα κορδόνια χαρίζοντας μια τολμηρή όψη. Τα CR Mercurial Vapor SuperFly II με την υπογραφή του Ronaldo αντιπροσωπεύουν την πρώτη φορά που η στάμπα χρησιμοποιείται σε ποδοσφαιρικά υποδήματα υψηλών επιδόσεων.

"Τα Air Safari έδειξαν ότι μπορείς να δημιουργήσεις ένα αθλητικό υπόδημα που να είναι όμορφο και να διαφέρει από τα άλλα χωρίς να παύει να έχει υψηλές επιδόσεις," είπε ο Hatfield, Αντιπρόεδρος του Τμήματος Δημιουργικού Σχεδιασμού της Nike. "Βοήθησε όσους το φόρεσαν να κάνουν μια δήλωση για το στυλ τους είτε το χρησιμοποιούσαν για να τρέξουν είτε για τη βραδινή τους έξοδο."

Κατασκευασμένο για μεγάλη ταχύτητα
Ο ταχύτερος παίκτης του αθλήματος απαιτεί ένα υπόδημα το οποίο όχι μόνο θα αντικατοπτρίζει το προσωπικό του στυλ, αλλά θα εξασφαλίζει παράλληλα τέλεια πρόσφυση και απόκριση. Το CR Mercurial Vapor SuperFly II διαθέτει το αποκλειστικό σύστημα προσαρμοζόμενης πρόσφυσης NIKE SENSE, για το οποίο οι σχεδιαστές δημιούργησαν στη μύτη του υποδήματος ένα ζευγάρι προσαρμοζόμενων καρφιών που μπορούν να προεκτείνονται και να συμπτύσσονται έως και κατά 3 mm, ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους και την πίεση που ασκείται από τον παίκτη.

Οι τοποθετημένες προς διαφορετικές κατευθύνσεις λεπίδες μεγιστοποιούν τη δυνατότητα ακινητοποίησης και επιτρέπουν γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ τα δευτερεύοντα στοιχεία πρόσφυσης στην περιοχή των δαχτύλων εξασφαλίζουν μεγαλύτερη δύναμη απομάκρυνσης του σημείου αυτού από το έδαφος στα πρώτα κρίσιμα βήματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπόδημα που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το Nike Flywire, ένα ελαφρύ συνθετικό υλικό που σχηματίζει το πάνω τμήμα του υποδήματος, αυξάνει την ελευθερία κινήσεων, ασφαλίζοντας παράλληλα το πέλμα πάνω στο έλασμα της σόλας και εξασφαλίζοντας έτσι μέγιστη μεταφορά της ενέργειας από το πέλμα στο έδαφος. Το σασί από συνθετικό ανθρακούχο υλικό διατηρεί τον παίκτη πολύ κοντά στο έδαφος για βελτιωμένη ευστάθεια και απόκριση.

"Τα CR Mercurial Vapor SuperFly II κάνουν μια δήλωση μέσα στο γήπεδο και η στάμπα Safari εκφράζει το στυλ μου," λέει ο Cristiano Ronaldo. "Σε συνδυασμό με το απίστευτα μικρό τους βάρος και την τέλεια απόκρισή τους, αυτά τα υποδήματα παρέχουν όλα όσα χρειάζομαι για να αναδείξω τον τρόπο που παίζω."

Μια άλλη λεπτομέρεια που προβάλλει την ταχύτητα είναι το μοτίβο σχήματος V με διαφορετικό χρωματικό τόνο που υπερτίθεται στην εντυπωσιακή στάμπα Safari, το οποίο λαμπυρίζει υπό συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού.  Σχεδιασμένη να δίνει την εντύπωση μιας λάμψης στην περιφερειακή όραση ενός παίκτη, η ανακλαστική στάμπα μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του παίκτη να αναγνωρίζει τι υπάρχει γύρω του μέσα στο γήπεδο.  

Τα CR Mercurial Vapor SuperFly II παρέχουν επίσης στους καταναλωτές αποκλειστική πρόσβαση σε γνώσεις για την προπόνηση από κορυφαίους παίκτες και προπονητές, μέσω του Nike Football+. Κάθε ζεύγος υποδημάτων συνοδεύεται από έναν αποκλειστικό κωδικό χρήστη, ο οποίος εξασφαλίζει ελεύθερη πρόσβαση σε χρήσιμες συμβουλές "εκ των έσω" και σε στοιχεία από το πρόγραμμα προπόνησης Master Speed (τελειοποίησης της ταχύτητας).

Ο Cristiano Ronaldo θα φορέσει για πρώτη φορά τα CR Mercurial Vapor SuperFly II στο γήπεδο στις 7 Νοεμβρίου, στο "El Derbi" όπου θα εμφανιστούν κορυφαίες ομάδες από τη Μαδρίτη.

Τα υποδήματα θα αρχίσουν να διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης διεθνώς αλλά και online από το www.nikestore.com, στις 15 Νοεμβρίου. Η πρόσβαση στο Nike Football+ μπορεί να γίνει από το www.nikesoccer.com.

Σχετικά με τη Nike
Η NIKE, Inc. έχει την έδρα της κοντά στο Beaverton του Oregon και είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία σχεδίασης, πώλησης και διανομής αυθεντικών αθλητικών υποδημάτων, ενδυμάτων, εξοπλισμού και αξεσουάρ για μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και δραστηριοτήτων ενίσχυσης της φυσικής κατάστασης. Οι εξ' ολοκλήρου υπαγόμενες στη Nike θυγατρικές εταιρείες περιλαμβάνουν την Converse Inc., η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει αθλητικά υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ, την Cole Haan, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ και παλτά πολυτελείας, την Umbro Ltd, κορυφαία εταιρεία ποδοσφαιρικού εξοπλισμού με έδρα το Ην. Βασίλειο, καθώς και την Hurley International LLC, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ για αθλήματα δράσης και νέους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikebiz.com.

Σχετικά με το Nike Football+
Το Nike Football+ παρέχει στους ποδοσφαιριστές πρόσβαση "εκ των έσω" στους καλύτερους προπονητές, παίκτες και ομάδες στον κόσμο για ολοκληρωμένη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο παίζουν. Όσοι αγοράζουν ένα καινούριο ζεύγος υποδημάτων Nike λαμβάνουν μαζί με αυτά έναν αποκλειστικό κωδικό χρήστη, ο οποίος ξεκλειδώνει ολόκληρο το πρόγραμμα Nike Football+ στο nikefootball.com. Έτσι αποκτούν όλα τα προνόμια της πρόσβασης στο Nike Football+ χωρίς κανένα επιπλέον κόστος. Ο κωδικός θα επιτρέπει επίσης την πρόσβαση σε μελλοντικά προγράμματα του Nike Football+ που θα βοηθούν τους παίκτες να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο παίζουν και να κατακτούν τη νίκη. Το Nike Football+ διατίθεται σαν εφαρμογή για τις συσκευές iPhone και iPod Touch από το iTunes και μέσω του mobile web για όλες τις φορητές συσκευές με δυνατότητα WAP.

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό (αρχεία πολυμέσων) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.nikemedia.com

Επικοινωνία με τα ΜΜΕ: New York Media Relations, 212 367-4447

Ιστορικά στοιχεία: CR Mercurial Vapor SuperFly II


Τα CR Mercurial Vapor SuperFly II με την υπογραφή του Cristiano Ronaldo διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά επιδόσεων του Mercurial Vapor SuperFly II και δείχνουν τολμηρά όσο και ο παίκτης που τα φορά. Η στάμπα Safari, η οποία καλύπτει ολόγυρα το κάθε υπόδημα, είναι εμπνευσμένη από τα ονομαστά υποδήματα τρεξίματος Air Safari του 1987 και συνεχίζεται στην περιοχή των κορδονιών χαρίζοντας μια εντελώς απροσδόκητη όψη, σαν να περιβάλλει το υπόδημα.

Συνεργαζόμενοι με κορυφαίους ποδοσφαιριστές, περιλαμβανομένου του Cristiano Ronaldo, οι σχεδιαστές υποδημάτων της Nike εντόπισαν ένα σημαντικό στοιχείο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά τη δημιουργία των Mercurial Vapor SuperFly II: η ταχύτητα έχει κρίσιμη σημασία από το πρώτο κιόλας βήμα. Οι παίκτες χρειάζονται ακαριαία επιτάχυνση για να εκμεταλλευτούν τον διαθέσιμο χώρο και τις ευκαιρίες να σκοράρουν. Οι σχεδιαστές αξιοποίησαν τις καινοτομίες της Nike στα υποδήματα στίβου και άντλησαν έμπνευση από τα καρφιά των υποδημάτων στίβου. Στα καρφιά των υποδημάτων στίβου, η πρόσφυση εστιάζεται στην περιοχή της μύτης του υποδήματος ώστε να βοηθά τους δρομείς να μεγιστοποιούν την ταχύτητά τους σε κάθε βήμα, καθώς η μύτη είναι το τελευταίο τμήμα του υποδήματος που έρχεται σε επαφή με το έδαφος.  

Αυτή η εξερεύνηση οδήγησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας προσαρμοζόμενης πρόσφυσης NIKE SENSE. Οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα ζεύγος προσαρμοζόμενων καρφιών στη μύτη του υποδήματος, τα οποία μπορούν να προεκτείνονται και να συμπτύσσονται έως και κατά 3 mm ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους και την πίεση που ασκείται από τον παίκτη.

Οι τοποθετημένες προς διαφορετικές κατευθύνσεις λεπίδες μεγιστοποιούν τη δυνατότητα ακινητοποίησης και επιτρέπουν γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ τα δευτερεύοντα στοιχεία πρόσφυσης στην περιοχή των δαχτύλων εξασφαλίζουν μεγαλύτερη δύναμη απομάκρυνσης του σημείου αυτού από το έδαφος στα πρώτα κρίσιμα βήματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπόδημα που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Το πάνω τμήμα των CR Mercurial Vapor SuperFly II συνδυάζει τις σχεδιαστικές αρχές του μικρού βάρους και της μεγάλης αντοχής ώστε να παρέχει επαρκή σταθερότητα και υποστήριξη χωρίς να προσθέτει βάρος που καθυστερεί τους παίκτες. Το Nike Flywire, ένα ελαφρύ συνθετικό υλικό που σχηματίζει το πάνω τμήμα του υποδήματος, αυξάνει την ελευθερία κινήσεων, ασφαλίζοντας παράλληλα το πέλμα πάνω στο έλασμα της σόλας και εξασφαλίζοντας έτσι μέγιστη μεταφορά της ενέργειας από το πέλμα στο υπόδημα και μετά στο έδαφος. Το σασί από συνθετικό ανθρακούχο υλικό παρέχει μια ισχυρή, ελαφριά πλατφόρμα και διατηρεί τον παίκτη πολύ κοντά στο έδαφος για βελτιωμένη ευστάθεια και απόκριση.

Μια επιπλέον λεπτομέρεια που τονίζει την ταχύτητα είναι το μοτίβο σχήματος V με διαφορετικό χρωματικό τόνο που υπερτίθεται στη στάμπα Safari και λαμπυρίζει υπό συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού.   Σχεδιασμένη να δίνει την εντύπωση μιας λάμψης στην περιφερειακή όραση του παίκτη, η ανακλαστική στάμπα μπορεί να βελτιώσει την επίγνωση του παίκτη για το τι υπάρχει γύρω του μέσα στο γήπεδο.  

Τα CR Mercurial Vapor SuperFly II κατασκευάστηκαν με την κληρονομιά της στάμπας Safari και φέρνουν σε ένα νέο επίπεδο τις επιδόσεις μέσα στο γήπεδο και το ονομαστό στυλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου